1. Ranza Sepeti
  2. Blog
  3. Ranza Seçimi
  4. Ranza Seçiminde Yardımcı Olacak Bilgiler

Ranza Seçiminde Yardımcı Olacak Bilgiler; çocuk odası nasıl tasarlanmalı? Nasıl bir ranza modeli seçmeliyiz. Örnekler ile birlikte madde madde cevaplar.

Ranza Seçiminde Yardımcı Olacak Bilgiler

Çocuklarımız için bir çocuk odası tasarlamak ve tasarladığımız bu dekorasyonun hem çocuklarımızın isteklerine, hem de bizim isteklerimiz doğrultusunda sağlıklı gelişimine uygun olmasını sağlamak oldukça zahmetli ve zaman isteyen bir iştir. Üstelik sürekli ve çok hızlı büyüyen ve zevkleri değişen çocuklar için, her sene değiştirilmek zorunda kalınacak bir dekorasyon ortaya çıkarma fikri de hiç çekici değil ve çok masraflı. Bu sebeple hem en uyguna mal ederek hemde şık odalar dizayn etmek için yeni nesil ranzaları sunuyoruz.

Dolayısıyla çocuk odası dizayn ederken, çocuk odaları için ranza ve mobilya seçerken göz önünde bulundurulması gereken pek çok unsur var. Bunlardan biri mümkün olduğunca uzun süreli olacak bir tema ve dekorasyon yaratabilmek için gerekli önemler alınmalıdır. Diğeri çocuğumuzun içinde sıkılmayacağı, kendine ait bir alan olarak hissedebileceği ve seveceği bir dekorasyon yaratacak olan faktörler. Bir diğeri ise çocuğumuzun fiziksel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunacak sağlıklı bir dekorasyon oluşturacak önemli noktalar.

Tüm bu önemli noktalar doğrultusunda çocuk odası nasıl tasarlanmalı? Nasıl bir ranza modeli seçmeliyiz. İşte farklı örnek dekorasyon fotoğrafları ile birlikte madde madde cevaplar

Ranza Renk Seçme

Çocuklar söz konusu olduğunda değişmeyen tek şeyin değişim olduğu gerçeğini çok daha hızlı kavrayabiliyorsunuz. Çünkü zevkleri ve tarzları televizyonda gördükleri tek bir reklamın etkisinde kaldıklarında bile hemen değişebiliyor. Bu da ranza renk paleti seçerken çocuğunuzdan çok sizin karar vermeniz gerektiği anlamına geliyor elbette. Eğer çocuğunuza sorarsanız muhtemelen rengarenk bir oda isteyecektir ancak bu odanın atmosferinin yorucu olmasına neden olur, üstelik çok daha hızlı sıkılmasını sağlar. Bu yüzden sizin seçtiğiniz nötr renklerin ana renk olarak kullanıldığı, onun seçtiği renklerin ise ayrıntılarda ve kolay değiştirilebilecek nesnelerde kullanılması en sağlıklı tercih olacaktır.

Çocuk Odası için Ranza Modelleri

Çocuk odaları için son yıllarda pek çok zengin modeli üretilen ve giderek de yaygınlaşan mobilyaların başında kompakt ranzalar geliyor. Bu ranzalar pek çok işlevin bir arada düşünülerek üretildiği, çalışma masasının, yatağın ve depolama alanlarının sınırlarının belirli bir şekilde bir arada olduğu tasarımlar.

İki Yataklı Ranza Modelleri

Bu tip ranzalar tek yatak ve diğer alanları bir arada üreten tasarımlar olarak karşımıza çıktığı gibi, çift yataklı ranza modellerinde de oldukça farklılık olduğunu söyleyebiliriz. Kullanışlı ranza tasarımları iki kardeş için de alanı verimli kullanan ve birden fazla görevi bir arada yapabilen modeller üretiyor. İki yataklı ranzalarımıza, buradan ulaşabilirsiniz.

Baskılı Ranza modelleri

çocuk odasındaki ranzalar üzerine geometrik desenler, zarif çizgiler ve hayvan baskıları kullanımında kayda değer bir artış oldu. Çocukların dünyada yaşayan diğer canlılara saygılı bir hayat sürmesi, sevgi dolu olması ve empati yeteneğinin gelişmesi için sevdiği hayvan resimlerinin odasındaki dekorasyona eklenmesi gerektiği öneriliyor.

Geometrik desenli baskılar ise zihni uyaran sağlıklı motifler oluşturuyor. Bu sevimli desen ve baskılar ranzanın ve odaya eğlenceli bir görünüm verirken, aynı zamanda çocuğunuzun duygusal zekasını ve hayal gücünü geliştiriyor.

Çalışma Masalı Ranza Modelleri

Çalışma masaları özellikle ilkokuldan lise bitene kadar çocuğunuzun odasındaki en önemli alanların başında geliyor.

Çocuğunuzun çalışma masasının ve etrafındaki dekorasyonun kesinlikle sıkıcı olmaması gerekirken aynı zamanda düzenli ve yeterince de geniş olmalı. İhtiyaçtan daha küçük bir çalışma masası dağınıklık yaratacaktır, bu sebeple siz müşterilerimize çalışma masalı ranza modellerimizi öneriyor ve incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Ayrıca çalışma masasının etrafında kitap ve defterlerin düzenli bir şekilde depolanabileceği bir kitaplık ünitesi de olmazsa olmazlardan.

Etiketler: ...


Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
code
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Yorumunuz onaylandığına dair e-posta adresinize onay mesajı gönderilir.
Sadece güvenli adreslere çıkış yapılmaktadır. Bağlantınız Örnek: https://siteadresi.com şeklinde olmalıdır!