1. Ranza Sepeti
  2. Blog
  3. Ranza Seçimi
  4. Ranzam Nasıl Olmalı?

Ranza seçerken yardımcı bilgiler ve kullanım kolaylıkları

Ranzam Nasıl Olmalı?

Çocukluğumuzda kardeşlerinizle paylaştığınız ranzaları hatırladınız mı? Nüfusu kalabalık ama metrekaresi küçük odalarda oldukça popüler olan ranzalar yeni tasarımlarla çocuk ve genç odalarında yerlerini almaya devam ediyor. Hatta günümüzde ranzalar misafir yatak odaları ve ebeveyn yatak odaları için de kullanılmaya başlanmış durumda.

Doğru seçildiği takdirde şık, konforlu ve eğlenceli bir mobilya olan ranza, aynı odayı paylaşan çocukların birlikte yaşamayı ve paylaşmayı öğrenmeleri konusunda da önemli bir araç. Son yıllarda ranzalardaki tasarımlar da oldukça gelişti ve dolaplarla birleştirilen, şık merdivenlerle desteklenen ranzalar oldukça tercih sebebi.

Biz de sizin için doğru ranzayı seçerken gözönünde bulundurmanız gerekenleri sıraladık.

Odanın genişliğini doğru hesaplayın

Ranza yalnızca tek kişilik bir yatak kadar alan kapladığı için daracık odalara konabilir gibi bir algı var. Oysa yüzey olarak az yer kaplasa da oldukça hacimli bir mobilya.

Çocukların rahatlıkla ranzanın etrafında dolaşabilecekleri genişlikte bir oda seçin. 

Ranzaya çıkması kolay olmalı

Ranzalarla ilgili en kritik noktalardan biri de merdiven. Doğru tasarlanmamış merdivenler çocukların işlerini zorlaştırmanın yanında olası kazalara da davetiye çıkarır. Bu yüzden ranza alacağınız zaman muhakkak çocuklarınızı yanınızda götürün ve ranzaları denemelerini isteyin. Rahat inip çıkamadıkları bir ranzayı sakın almayın. 

Doğru yüksekliği seçin

Standardın üstü yükseklikte bir eviniz varsa bu konu sizin için fazla sorun olmayacaktır. Fakat ortalama tavan yüksekliğini hesaba katarsak makul bir ranza seçmek zorundasınız. Çocuğunuz yatakta doğrulduğu zaman tavanla başı arasında en az 50 cm olmasına dikkat edin. Tabi bir de çocukların çok hızlı büyüdüklerini unutmayın. 

Dekorasyon tarzınızla uyum yakalayın

Çocuk odası diye illa ki Disneyland tadı yakalamak zorunda değilsiniz. Evinizin kalanıyla uyumlu bir çocuk odası tasarlamak mümkün. Bunun için de evin genel atmosferine uygun bir ranza alın. Klasik, Art Deco ya da ShabbyChic fark etmez, kendi tarzınızı çocuk odasına eğlenceli bir şekilde yansıtabilirsiniz. 

Çocuk odalarındaki mobilyalar kadar renk seçiminin de önemli olduğunu unutmayın

Eğer çocuklarınız için seçeceğiniz ranza modeli konusunda aklınızda fikirler oluşmaya başladıysa renk konusunda da düşünmenin vakti geldi demektir. Renklerin psikolojimize etkisi sıkça konuşulan bir konu haline geldi. Söz konusu çocuklar olduğunda ise bu konu çok daha fazla önem kazanıyor. Çocukların yeri geldiğinde oyun oynadıkları, yeri geldiğinde ders çalıştıkları veya dinlendikleri odalarında onların bu davranışlarını destekleyecek renkler ve dekoratif objeler seçmekte fayda var.

 Ranza Modellerimiz için sitemizi detaylıca inceleyebilir 0216 606 17 45 bize ulaşabilirsiniz.

 



Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
code
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Yorumunuz onaylandığına dair e-posta adresinize onay mesajı gönderilir.
Sadece güvenli adreslere çıkış yapılmaktadır. Bağlantınız Örnek: https://siteadresi.com şeklinde olmalıdır!